De osteopaat maakt uitsluitend gebruik van manuele technieken en behandelt middels rek- en ontspanningstechnieken en gerichte mobilisaties. Middels mobilisatie herstelt de osteopaat de beweeglijkheid van het lichaam. De behandeling kan zich richten op het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten), het bindweefsel rondom de inwendige organen of het craniosacrale systeem (schedel, ruggemerg en heiligbeen).

Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen te reageren op de behandeling. Daarom wordt geadviseerd de dag na behandeling in relatieve rust verder door te brengen. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken afhankelijk van het reactie en herstel vermogen van het lichaam. Na 3 behandelingen is er vaak een duidelijke verbetering of herstel van de klacht. De osteopaat maakt geen gebruik van medicijnen of apparaten. Het is een veilige manier van behandelen welke geschikt is voor volwassenen, kinderen en baby’s.

Indien tijdens het onderzoek blijkt dat verder onderzoek naar de aard van de klacht(en) noodzakelijk is, word u doorverwezen naar uw huisarts.

Wat krijg ik vergoed?
De ziektekostenverzekeraar vergoedt osteopathie gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat nodig is, is over het algemeen laag.