De osteopaat maakt uitsluitend gebruik van manuele technieken en behandelt middels rek- en ontspanningstechnieken en gerichte manipulaties en mobilisaties. Middels manipulatie herstelt de osteopaat de beweeglijkheid van het lichaam. De behandeling kan zich richten op het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten), de inwendige organen of het craniosacraal systeem (schedel en heiligbeen).

Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en reageert op behandeling. Daarom wordt geadviseerd de dag na behandeling in relatieve rust verder door te brengen. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken. De osteopaat maakt geen gebruik van medicijnen of apparaten. Het is een veilige manier van behandelen welke geschikt is voor volwassenen, kinderen en baby’s.

Indien tijdens het onderzoek blijkt dat verder onderzoek naar de aard van de klacht(en) noodzakelijk is, word u doorverwezen naar uw huisarts.

Wat krijg ik vergoed?
De ziektekostenverzekeraar vergoedt osteopathie gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Klik hier voor meer informatie. Het aantal behandelingen dat nodig is, is over het algemeen laag.